Régimódi csirkesült

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Régimódi csirkesült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg tisztított csirke
25 dkg csiperkegomba
1 nagyobb fej negyedekre vágott vöröshagyma
3 evőkanál napraforgóolaj
5 dkg vaj
25 dkg csíkokra vágott füstölt szalonna
35 dkg hámozott, kockára vágott burgonya
25 dkg hámozott, egész gyöngyhagyma
2 és fél dl csirkealaplé
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
igény szerint apróra vágott, friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A csirkét kívül-belül leöblítjük, szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval, borssal, a has üregébe behelyezzük a vöröshagymadarabokat, majd összekötözzük a combokat. Kis grilltepsiben felforrósítunk 4 dkg vajat 1 evőkanál olajjal, majd a csirkét aranybarnára pirítjuk a benne. Levesszük a tűzről a tepsit, a zsiradékot leöntjük, beleteszünk egy fémrácsot, és a csirkét a rácsra helyezzük. 190 °C-ra előmelegített sütőben előbb az egyik oldalát, majd a másik oldalát 15-15 percig sütjük. Közben a nem szétfövő burgonyát sós vízben 2 percig főzzük, majd jól lecsepegtetjük.

2. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd a szalonnát és a gyöngyhagymát üvegesre pirítjuk benne. Tányérra szedjük, a serpenyőben pedig felforrósítjuk a maradék vajat, és megsütjük benne a gombát.

3. A tepsiből kivesszük a fémrácsot, a csirkét a mellével felfelé belefektetjük. Rákanalazzuk a pecsenyelét, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket és a szalonnát elrendezzük a csirke körül, és még 30 percig sütjük, amíg áttetsző húslé folyik ki a csirkéből, ha beleszúrunk.

4. A zöldségeket és a szalonnát kiszedjük a tepsiből, és melegen tartjuk. A csirke hasából kicsurgatjuk a lét a tepsibe. A csirkét tálra tesszük, lazán lefedjük alufóliával, és 10 percig pihentetjük. Közben a tepsibe öntött alaplét felforraljuk, és besűrítjük. A csirkét feldaraboljuk, rákanalazzuk a pecsenyelét, a zöldségeket, a szalonnát pedig meghintjük petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

A csirkét lemérjük és a pontos sütési időt ennek megfelelően számítjuk ki. 50 dkg-onként 20 percet számolunk, plusz még egyszer 20 percet.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Régimódi csirkesült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1198 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Régimódi csirkesült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
pinterest