Mexikói hárombabos chili

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mexikói hárombabos chili
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg száraz cannellini bab
15 dkg száraz fekete szójabab
15 dkg száraz tarkabab
½ teáskanál chilipor
80 dkg darabolt, konzerv paradicsom
3 evőkanál friss, finomra vágott korianderzöld
6 és fél dl zöldségalaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
2 db kimagozott, kockára vágott piros húsú paprika
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
½ teáskanál tört római kömény
1 teáskanál tört koriandermag
1 teáskanál szárított oregánó
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál
A díszítéshez:
ízlés szerint karikára vágott lilahagyma
ízlés szerint kockára vágott avokádó

Elkészítés:

1. A három különféle babot egy éjszakára külön-külön tálban hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és külön fazekakban hideg vízben tesszük a tűzre. 10-15 percig forraljuk, majd kis lángon 35-45 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és félretesszük.

2. Nagy, vastag aljú serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a vöröshagymát a paprikával, és állandóan kevergetve 5 perc alatt puhára pároljuk.

3. A fokhagymával, római köménnyel, koriandermaggal és oregánóval ízesítve fél percig kevergetjük, amíg a fokhagyma kezd pirulni. Beletesszük a chiliport és a sűrített paradicsomot, újabb 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a cukrot, a sót, a háromféle babot és az alaplét. Felforraljuk, majd lefedve, takaréklángon, időnként megkeverve 45 perc alatt készre főzzük.

4. Belekeverjük a friss korianderzöldet. A hárombabos chilit előmelegített tányérokba merjük, lilahagyma-karikákkal és kis avokádókockákkal díszítve azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Mexikói hárombabos chili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1674 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Mexikói hárombabos chili
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
van itthon