Nachos feketebabbal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nachos feketebabbal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg reszelt sajt
22 dkg konzerv fekete szójabab
vagy
22 dkg száraz fekete szójabab
1 maréknyi finomra vágott salátalevél
4 evőkanál tejföl
¼ teáskanál római kömény
1 evőkanál finomra vágott, friss korianderzöld
néhány vékonyra szeletelt, savanyított jalapeno chili
A tálaláshoz:
ízlés szerint tortillachips

Elkészítés:

1. Ha száraz feketebabból készítjük az ételt, akkor a babot egy éjszakára beáztatjuk. Leszűrjük, és egy fazékban, annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, 10 percig nagy lángon, majd takaréklángon 90 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük. Ha konzerv feketebabból készítjük, akkor leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.

2. A babot szétterítjük egy lapos tűzálló edényben, megszórjuk a sajttal (például cheddar, fontina, romano vagy asiago, vagy ezek keveréke) és a rómaiköménnyel.

3. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük - akkor jó, ha a bab átsült, a sajt pedig ráolvadt.

4. A megsütött babot kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a tejfölt, erre halmozzuk a chilit, majd rászórjuk a koriandert és a salátát.

5. A tortillachipseket elrendezzük a feketebab körül, és a nachost azonnal tálaljuk.

Nachos feketebabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1826 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Nachos feketebabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recepttár