Töltött portobello-gomba olasz módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött portobello-gomba olasz módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db finomra vágott, tisztított édesköménygumó
10 dkg apróra vágott szárított paradicsom
13 dkg fontina sajt
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál kukoricaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál finomra vágott, friss bazsalikomlevél
1 evőkanál olívaolaj
kevés kukoricaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A gombát tisztára töröljük (ha lehet, ne mossuk meg), a tönkjét kivágjuk. Egy nagy, vékonyan kiolajozott hőálló tálba beleteszünk 8 gombafejet, a lemezkés oldalával felfelé. A maradék 4 gombát apróra vágjuk.

2. Teflonserpenyőben felhevítjük a kukoricaolajat, majd a felaprított gombát, a finomra vágott édesköménygumót, szárított paradicsomot és a fokhagymát takaréklángon addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még nem barnulnak. A megpárolt zöldségeket levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

3. A kihűlt zöldségekhez adjuk a kétféle reszelt sajtot, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A gombafejeket megkenjük olívaolajjal, megtöltjük 1-1 evőkanálnyi zöldségkeverékkel, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük - akkor jó, ha a gomba puha, a töltelék pedig átforrósodott.

4. A megsült gombafejeket parmezánforgáccsal és friss petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk, minden személyre 2 darabot számítva.

Töltött portobello-gomba olasz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2287 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Töltött portobello-gomba olasz módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
cikkek