Ropogós édesburgonya-lepény mentával és feta sajttal



Elkészítés:
1. A lereszelt édesburgonyát összekeverjük a tojással, a liszttel, az olvasztott vajjal, a feta sajttal és a mentával. A keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. Nagy teflonserpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. Az édesburgonya-keverékből egymástól kellő távolságban nagy evőkanálnyi adagokat teszünk bele, a halmokat ellapítjuk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Több adagban az egész keveréket kisütjük.
3. A megsült lepényeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük. Minden tányérra 2 ropogós lepényt teszünk, 1-1 evőkanálnyi tejföllel díszítjük, és kevés petrezselyemmel megszórva tálaljuk.