Cukkiniropogós joghurt-dippel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukkiniropogós joghurt-dippel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db cukkini
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 szál apróra vágott újhagyma
13 dkg feta sajt
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
2 evőkanál friss, finomra vágott kapor
2 evőkanál friss, finomra vágott mentalevél
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
2 evőkanál sima liszt
2 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
A joghurt-diphez:
1 evőkanál friss, finomra vágott kapor
¼ db kockára vágott kígyóuborka
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A cukkinit (kb. 40 dkg) ráreszeljük egy tiszta konyharuhára, és egy másikkal letakarjuk. A két ruha közt jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd állni hagyjuk 10 percig, hogy a cukkini leszáradjon.

2. Közben elkészítjük a dipet. Egy tálban összekeverjük a joghurtot a kígyóuborkával és a kaporral, borsozzuk, majd lefedve behűtjük.

3. A reszelt cukkinit nagy keverőtálba tesszük. Hozzákeverjük a fokhagymát, az újhagymát, a sajtot, a zöldfűszereket, a szerecsendiót, a lisztet és a borsot. Külön tálban simára keverjük a tojásokat, és hozzáöntjük a cukkinikeverékhez, ami meglehetősen darabos lesz, de így jó.

4. Nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. A cukkinis keverékből 4 evőkanálnyit teszünk a forró olajba úgy, hogy kellő hely maradjon közöttük. A halmokat kicsit lelapítjuk, és mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. A megsült darabokat papírtörlőn lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. A második adagot ugyanígy készítjük el, összesen 8 darab lesz.

5. A cukkiniropogósokat forrón tálaljuk, citromgerezdekkel díszítjük, és a joghurt-dippel kínáljuk.

Cukkiniropogós joghurt-dippel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Cukkiniropogós joghurt-dippel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
facebook