Zöldfűszeres sajtfelfújt párolt gombával

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Zöldfűszeres sajtfelfújt párolt gombával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss, finomra vágott rozmaring
2 evőkanál friss, finomra vágott kakukkfű
4 db szétválasztott tojás
25 dkg morzsolt ricotta sajt
2 dl zsírszegény tejszín
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
másfél dl tej
4 dkg sima liszt
6 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A kenéshez:
igény szerint olvasztott vaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint gomba

Elkészítés:

1. Olvasztott vajjal gondosan kikenünk hat 9 cm átmérőjű fejfújtformát, és félretesszük. Közepes méretű serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és fél percig kevergetjük. Hozzáadjuk a tejet, és takaréklángon addig kevergetjük, amíg a mártás besűrűsödik, ezután még fél percig főzzük. Levesszük a serpenyőt a tűzről, a lisztes mártásba belekeverjük a ricottát, majd a tojássárgákat, a zöldfűszereket, és sóval, borssal ízesítjük.

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a ricottás keverékbe forgatjuk. A keveréket a formákba kanalazzuk: épp a peremükig érjen. A felfújtformákat tepsibe állítjuk, és a tepsibe annyi vizet töltünk, hogy a formák feléig érjen. A felfújtakat 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük - akkor jó, ha a tészta felemelkedik és aranybarnára pirul. Kivesszük a sütőből, 10 percig hagyjuk hűlni, majd óvatosan kiemeljük a formákból. A kihűlt szuflékat vékonyan kikent hőálló tálba helyezzük, és frissen tartó fóliával lefedjük.

3. A sütőt 200 °C-ra állítjuk. A felfújtakról levesszük a fóliát, a tetejüket meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a sajttal, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe. Azonnal tálaljuk, párolt gombát kínálhatunk mellé.

Zöldfűszeres sajtfelfújt párolt gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1325 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Zöldfűszeres sajtfelfújt párolt gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
szólj hozzá, értékelj