Búboshús

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet borjúhús
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A töltelékhez:
1 kávéskanál szárított majoránna
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál olaj
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
2 db tojás
2 dl tej
2 db szikkadt zsemle
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először elkészítjük a tölteléket: a zsemlét a tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. 2. Az olajon megpirítjuk a megtisztított, nagyon apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zsemlét, a kissé felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, a töltelékbe keverjük a petrezselymet és a majoránnát. Adhatunk bele kevés párolt gombát is.

3. A jól kivert, besózott, megborsozott hússzeleteket a felforrósított olajon, (vagy teflonedényben zsiradék nélkül) kisütjük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, mindegyikre 1-1 halom tölteléket teszünk, és meghintjük kevés reszelt sajttal. Leöntjük a visszamaradt pecsenyelével (ha zsiradék nélkül sütöttük a húst, akkor mindegyik töltelékhalom tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp olajat teszünk).

4. Forróra előmelegített sütőben, felső lángon addig sütjük, míg a teteje szép piros lesz, addigra a töltelék is átsül.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Búboshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1041 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Búboshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
lexikon