Füge márványsajttal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füge márványsajttal
Eszközök: kés, serpenyő, sütőlap, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db érett füge
35 dkg kockára vágott márványsajt
vagy
35 dkg morzsolt márványsajt
A karamellizált mandulához:
12 dkg egész, hámozott mandula
vagy
12 dkg egész, hámozatlan mandula
A sütőlemezhez:
igény szerint vaj
A tálaláshoz:
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Először a karamellizált mandulát készítjük el. Egy serpenyőben a cukrot közepes lángon kevergetve megolvasztjuk, majd addig pirítjuk, amíg megbarnul, és bugyogni kezd - ha már bugyog, ne kavarjunk bele. A serpenyőt levesszük a tűzről, és a mandulát egyenként villával gyorsan beleforgatjuk a karamellbe, hogy a szemeket mindenütt bevonja. Ha közben a karamell megdermedne, ismét melegítsük fel. A megmártott mandulaszemet azonnal vékonyan kivajazott sütőlemezre tesszük, és hagyjuk, míg a karamell kihűl és megkeményedik.

2. A fügéket négyfelé vágjuk, és minden tányérra 4 fél fügét helyezünk. A karamellizált mandulaszemeket durvára daraboljuk, de néhány egész szemet meghagyunk a díszítéshez. Minden tányérra egy kis halom márványsajtot teszünk, és megszórjuk a darabolt mandulával. A fügéket kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd a félretett egész mandulákkal díszítjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Füge márványsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2155 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Füge márványsajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
szólj hozzá, értékelj