Hideg citromfelfújt

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl felvert tejszín
2 teáskanál reszelt citromhéj
5 db szétválasztott tojás
1 evőkanál zselatinpor
1 ¾ dl citromlé
A formához:
igény szerint kristálycukor
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. Négy duplán hajtott sütőpapír- vagy alufólia csíkkal tekerjünk körbe 4, egyenként 2,5 dl-es felfújtformát úgy, hogy az edény peremén 4 centivel érjen túl. Rögzítsük zsineggel (1. kép). A gallérok belsejét kenjük meg olajjal vagy olvasztott vajjal, szórjuk meg kristálycukorral, rázogassuk meg az edényt, majd szórjuk ki a felesleget.

2. Egy kis tálban 3 percig elektromos habverővel keverjük a tojássárgáját a cukorral és a citromhéjjal, amíg a cukor feloldódik, és a keverék sűrű és halvány lesz. A citromlét melegítsük fel, majd állandó kevergetés mellett fokozatosan öntsük a tojássárgájához, és alaposan keverjük össze (2. kép).

3. Egy kis tűzálló tálba öntsünk 0,6 dl vizet, szórjuk egyenletesen a tetejére a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Egy nagy lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, forraljuk fel, tegyük bele a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Hagyjuk kicsit hűlni, majd fokozatosan öntsük a citromos keverékhez, és kis fordulatszánon keverjük simára. Öntsük át egy nagy tálba, fedjük le, tegyük a hűtőbe 15 percre, vagy amíg besűrűsödik, de nem szilárdul meg. Utána fémkanállal keverjük bele a tejszínt.

4. Egy száraz, tiszta tálban elektronos habverővel verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Nagy fémkanállal, gyors, könnyű mozdulatokkal forgassuk a tojáshabot a citromos krémbe. Óvatosan kanalazzuk a keveréket a formákba, majd tegyük a hűtőbe, és várjunk, amíg megdermed. Vegyük le a gallérokat. Tejszínhabbal kínálhatjuk.

Hideg citromfelfújt Hideg citromfelfújt
Hideg citromfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1491 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Hideg citromfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
facebook