Narancsos citromfelfújt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos citromfelfújt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl tejszín
¾ dl narancslé
¾ dl citromlé
2 teáskanál reszelt citromhéj
2 teáskanál reszelt narancshéj
3 teáskanál zselatinpor
3 db szétválasztott tojás

Elkészítés:

1. Egy hosszú csík sütőpapírt hajtsunk félbe, és tekerjük egy 1 literes felfújtforma köré úgy, hogy a széle 4 centivel az edény pereme fölé kerüljön, majd zsineggel kötözzük át. A gallér belsejét kenjük meg olvasztott vajjal vagy olajjal. Szórjuk meg kristálycukorral, rázogassuk meg, a felesleget szórjuk ki.

2. Egy nagy tűzálló tálban keverjük ki a tojássárgáját a cukorral, a reszelt narancs- és citromhéjjal és a citromlével. Tegyük forrásban lévő vízzel teli lábos fölé, ügyeljünk, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, és fakanállal kevergessük, amíg besűrűsödik és szirupszerű lesz.

3. Vegyük le a tűzről, és kevergessük, amíg kihűl. A narancslét öntsük egy kis tűzálló tálba, szórjuk rá a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Egy nagy lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, forraljuk fel, tegyük bele a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Kicsit hagyjuk hűlni, majd fokozatosan adagoljuk a citromos keverékhez. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe 15 percre, vagy amíg besűrűsödik, de még nem dermed meg.

4. A tejszínből verjünk kemény habot, és forgassuk óvatosan a citromos keverékbe. Egy tiszta tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd egy fémkanállal forgassuk a krémbe. Hűtsük le. Amikor a felfújt dermedni kezd, öntsük a formába. Amikor teljesen megdermedt, óvatosan vegyük le a gallért, és azonnal kínáljuk.

Narancsos citromfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Narancsos citromfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
recepttár