Hideg málnafelfújt

| Málnafelfújt receptek
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és ¼ dl tejszín
30 dkg málna
2 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál zselatinpor
A formákhoz:
ízlés szerint kristálycukor
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. Hat, egyenként 1,25 dl-es felfújtformát tekerjünk körbe két-két réteg sütőpapírral úgy, hogy a gallér pereme 2 cm-rel legyen magasabban az edény pereménél. Kössük körbe őket zsineggel. A gallért és az edény belsejét kenjük ki olajjal vagy vajjal, szórjuk meg cukorral, rázogassuk, hogy egyenletesen terüljön szét, majd szórjuk ki a felesleget.

2. Egy kis tűzálló tálba tegyünk 3 evőkanál vizet, egyenletesen szórjuk bele a zselatint, és várjunk, amíg felszívja. Egy nagy lábosba töltsünk 4 cm magasan vizet, forraljuk fel, vegyük le az edényt a tűzről, és óvatosan helyezzük bele a zselatinos tálat. Kevergessük, amíg a zselatin feloldódik; kicsit hagyjuk hűlni.

3. A málna felét pürésítsük, és nyomjuk át egy szitán. A másik felét törjük össze, keverjük a püréhez. Forgassuk bele a kihűlt zselatint. A tejszínt verjük kemény habbá. Egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Fokozatosan keverjünk bele 2 evőkanál cukrot. Ha a málna savanyú, még egy kanál cukrot keverjünk a gyümölcshöz. Egy nagy fémkanállal előbb a tejszínhabot, majd a tojáshabot keverjük a málnához. A krémet tegyük a tálkákba, és több órán át hűtsük, amíg teljesen megdermed. Vegyük le a gallért, és tálaljuk. Tejszínhabbal és málnával díszíthetjük.

Hideg málnafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Hideg málnafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
twitter