Gyümölcsfelfújt

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl gyümölcsvelő
6 dkg finomliszt
6 dkg vaj
A díszítéshez:
ízlés szerint porcukor
A formához:
ízlés szerint kristálycukor
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Kenjünk ki olvasztott vajjal egy 1,25 literes felfújtformát, szórjuk meg kristálycukorral (1. kép), rázzuk meg, hogy a cukor egyenletesen vonja be, és rázzuk ki a felesleget. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (gáz 6. fokozat). Egy sütőlemezt toljunk be legfelülre melegedni.

2. Egy lábosban olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és alaposan keverjük össze. Vegyük le a tűzről, keverjük simára, majd keverjük bele a gyümölcspürét. Tegyük vissza a tűzre, és forraljuk 2 percig. Adjuk hozzá a cukrot, és keverjük, amíg feloldódik. Hagyjuk kihűlni.

3. A tojásfehérjéket egy nagy, tiszta tálban verjük kemény habbá. 1 evőkanálnyit keverjünk a pürébe. Óvatosan forgassuk bele a maradék habot. A felfújtformát kétharmadig töltsük meg a keverékkel. Késsel vagy az ujjunkkal húzzuk el a keveréket az edény belső oldalától (2. kép), legyen egy kis rés a felfújt és az edény fala között, így egyenletesen fog megemelkedni.

4. A felfújtat tegyük a meleg tepsire, és süssük 20-25 percig. Szórjuk meg cukorral, és melegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Gyümölcsfelfújt Gyümölcsfelfújt
Könnyen pürésíthető: az eper, a málna, a mangó, az őszibarack, a sárgabarack vagy a maracuja. A banán túl sűrű. Almát és szilvát vagy aszalt gyümölcsöt is használhatunk, de ezeket csak főzés után lehet pürésíteni.
Gyümölcsfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1901 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Gyümölcsfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
google+