Vegyes saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A céklasalátához:
40 dkg főtt, hámozott cékla
1 evőkanál finomra vágott, friss metélőhagyma
2 evőkanál vinaigrette-mártás
A sárgarépa-salátához:
45 dkg hámozott sárgarépa
2 evőkanál finomra vágott mandula
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
2 evőkanál finomra vágott, friss petrezselyem
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint vékony szeletre vágott fehérkenyér
ízlés szerint vaj
A zelleres remoulade-mártáshoz:
45 dkg zellergumó
másfél teáskanál citromlé
1 evőkanál dijoni mustár
másfél dl napraforgóolaj
1 teáskanál
½ teáskanál vörösborecet
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A remoulade-mártáshoz a tojássárgáját, a mustárt és a vörösborecetet összeturmixoljuk, előbb cseppenként, majd ha a mártás már kissé besűrűsödött, vékony sugárban hozzáturmixoljuk az olajat. Sóval, borssal ízesítjük.

2. A citromlét és a sót egy nagy tál vízbe öntjük. A zellergumót belereszeljük a citromos vízbe - így akadályozzuk meg, hogy megbarnuljon. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd belekeverjük a remoulade-mártásba. Tálalás előtt 20 percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten.

3. A sárgarépa-salátához apróra reszeljük a sárgarépát, egy tálban összeforgatjuk az olívaolajjal és a narancslével. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, majd lefedve behűtjük. Tálalás előtt keverjük hozzá a mandulát és a petrezselymet.

4. A céklasalátához 5 mm-es kockákra vágjuk a főtt céklát, tálba tesszük, és beleforgatjuk a vinaigrette-et. Lefedve behűtjük, majd tálalás előtt belekeverjük a metélőhagymát.

5. Tálaláskor a zelleres remoulade-ot, a sárgarépa-salátát, valamint a céklasalátát egy-egy tányéron szétosztjuk. Sok fehér kenyérrel és vajjal kínáljuk.

Vinaigrette-mártás

Vinaigrette-mártás
8 evőkanál salátaolaj
3 teáskanál mustár
2 csomó zöldfűszer
2 teáskanál ecet
1 csipet őrölt bors
1 csipet
2 db tojás
1 fej hagyma
1 teáskanál fehérbor
0.5 teáskanál kristálycukor

1. Igazán finom vinaigrette-et csak a legjobb minőségű ecettel és olajjal készíthetünk. A mustárt az ecettel és a borral elkeverjük, majd sót, borsot, cukrot adunk hozzá.

2. Lassan belekeverjük a salátaolajat. Meghámozzuk és finomra aprítjuk a hagymát, az ecetes uborkát, és hozzáadjuk a főtt tojásokat.

3. Megmosunk és apróra vágunk 2 csomó tetszés szerinti fűszernövényt. Az összes hozzávalót belekeverjük a salátaöntetbe, és rövid ideig állni hagyjuk.

Vegyes saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Vegyes saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
google+