Gesztenyepüré

Mont Blanc

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyepüré
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tejszín
1 teáskanál vaníliaesszencia
A díszítéshez:
2 teáskanál porcukor

Elkészítés:

1. A tejszín felét egy lábosban keverjük össze a vaníliával, a cukorral és a gesztenyepürével. Lassú tűzön kevergetve főzzük, amíg jól elkeveredik.

2. Közepes lángon főzzük tovább 15-20 percig, vagy amíg besűrűsödik. Fedjük le, és alaposan hűtsük le.

3. Osszuk négyfelé, az adagokat szűrőn, burgonyanyomón préseljük át tálkákba, vagy reszeljük le. Ekkor már ne nyúljunk hozzá, mert könnyen összeesik.

4. A maradék tejszínből elektromos habverővel kemény habot verünk, és ezzel díszítjük a pürét.

Ahogy eredeti neve is mutatja, ez az édesség a francia Mont Blanc hófödte hegycsúcsait idézi fel. Cukrozott gesztenyepüréből készül, a csúcsát cukrozott, édes tejszínhab jelzi. Az olaszok Monte Biancónak nevezik, és csokoládéval dúsítják.
Gesztenyepüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4603 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Gesztenyepüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
recepttár