Narancsos spanyol krém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos spanyol krém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tej
1 és ¼ dl frissen préselt/facsart narancslé
2 teáskanál reszelt narancshéj
másfél evőkanál zselatinpor
3 db szétválasztott tojás

Elkészítés:

1. Egy kis tálban elektromos vagy kézi habverővel kb. 5 percig verjük a tojássárgáját a cukorral és a narancshéjjal, amíg sűrű és krémes lesz.

2. A narancslét öntsük egy kis tűzálló tálba, szórjuk rá a zselatint, és várjuk meg, amíg beszívja. Nem szabad keverni. Öntsünk egy nagy lábosba körülbelül 4 cm magasan vizet, forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és óvatosan tegyük bele a zselatinos tálat (a víz az üvegtál feléig érjen), majd addig kevergessük a zselatint, amíg feloldódik.

3. Egy lábosban keverjük el a zselatint a tejben, és forrásig melegítsük - felforralni nem szabad, mert akkor a zselatin elveszíti megkötőképességét. Vegyük le a tűzről, és lassan, fokozatosan, állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a tojásos keveréket.

4. A tojásfehérjét egy fém- vagy műanyag tálban verjük kemény habbá, majd egy nagy fémkanállal lazán forgassuk bele a tejes keverékbe. A krémet öntsük egy nagy üvegtálba vagy 6 kisebb tálkába, majd szorosan fedjük le. Több órára vagy egész éjszakára tegyük a hűtőbe, amíg megdermed.

A spanyol krém az angolszász országokban több néven is ismert. Régi angol és amerikai szakácskönyvekben is megtalálható, például shaker receptek között. Olyan sodó, amely 2 vagy 3 részre válik szét - a teteje buborékos, alatta sima rétegekkel. Ezt úgy készítették, hogy a tojásfehérjét meleg keverékbe forgatták bele. Ha a tojásfehérjét hideg sodóba keverjük, akkor a zselatin megköti, és nem válik külön.
Narancsos spanyol krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Narancsos spanyol krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
szólj hozzá, értékelj