Túrószív
Coeur á la créme
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 11 főre
Elkészítés:
1. Az alaposan lecsepegtetett túrót turmixoljuk össze, vagy nyomjuk át szitán. Keverjük ki a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejszínhabot.
2. 6 db, szív alakú pudingformát béleljünk ki muszlinnal vagy gézzel, töltsük meg őket a túrókrémmel, és egy éjszakán át hagyjuk lecsepegni.
3. Másnap a krémet a formából borítsuk tálkákra, és gyümölcsöntettel vagy eperrel, málnával kínáljuk.
Ha nincs coeur a la creme-formánk, bármilyen pudingformát használhatunk. A formákat muszlinnal kibéleljük, beletöltjük a túrókrémet, a tetejére is muszlint teszünk, gumival vagy zsineggel rögzítjük. Felfordítva tegyük rácsra a formákat, és hagyjuk egész éjjel lecsepegni.