Fűszeres kókuszsodó



Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütő 2-3. fokozat). Egy lábosban keverjük össze a fűszereket és a tejszínt a vízzel, és melegítsük forrásig, nagyon kis lángon főzzük 5 percig, hogy összeérjenek az ízek.
2. Adjuk hozzá a cukrot és a kókusztejet, majd kis lángon kevergessük, amíg a cukor feloldódik.
3. Verjünk fel 3 tojást és 2 tojássárgáját egy tálban. Csorgassuk bele a fűszeres keveréket. Szűrjük át, és dobjuk ki a darabos fűszereket.
4. Öntsük szét a keveréket 1,25 dl-es formákba. A formákat állítsuk tepsibe, öntsünk alá annyi forró vizet, hogy a formák félmagasságig vízben álljanak.
5. Süssük 40-45 percig, amíg a sodó megszilárdul. Ne legyen kemény, rázogatásra kocsonyásan kell remegnie. Vegyük ki a tepsiből. Melegen és hidegen is kínálható. Díszíthetjük tejszínhabbal és kókuszreszelékkel.