Kínai gombaleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai gombaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg tojásos, száraz vékonymetélt
4 kis darab félbevágott pak choi
1 db 5 cm-es, friss gyömbér
1 teáskanál rizsecet
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 teáskanál nyílgyökérliszt
vagy
2 teáskanál étkezési keményítő
2 teáskanál édes sherry
vagy
2 teáskanál mirin
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss metélőhagyma

Elkészítés:

1. A szárított fafülgombát tálba tesszük, annyi forrásban levő vizet öntünk rá, hogy ellepje, és 20 percig hagyjuk ázni. Közben a tésztát 3 perc alatt vagy a dobozán olvasható útmutató szerint puhára főzzük, leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, és félretesszük.

2. A gombát egy konyharuhával bélelt szűrőn leszűrjük, és a levét felfogjuk. A gombát hagyhatjuk egészben, de ha túl nagyok, akkor felszeletelhetjük. Wokban vagy nagy serpenyőben a nyílgyökérlisztet simára keverjük a gomba félretett levével. Hozzákeverjük az alaplét, a szeletelt gyömbért, a szójaszószt és a pak choit, állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd takaréklángon 15 percig főzzük.

3. A levest sózzuk, borsozzuk, de ügyeljünk arra, hogy a szójaszósztól már kellően sós lehet a lé. Szűrőkanállal kiszedjük a gyömbérdarabokat.

4. A tésztát szétosztjuk négy tányérba, rámerjük a levest, és metélőhagymával díszítjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Kínai gombaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4282 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Kínai gombaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
van itthon