Mandulás puding

Blancmange

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Mandulás puding
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tej
10 dkg hámozott mandula
3 dl tejszín
3 teáskanál zselatinpor
12 és fél dkg kristálycukor
A formákhoz:
igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Olvasztott vajjal kenjünk ki 6, egyenként 1,25 dl-es formát. Aprítóban daráljuk meg a mandulát 3 evőkanál vízzel, amíg finom és krémszerű lesz. Fokozatosan keverjük hozzá a tejet. A keveréket öntsük kis lábosba, adjuk hozzá a cukrot, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyjuk kihűlni.

2. Muszlinkendőn szűrjük át a tejet, jól nyomkodjuk ki. Kb. 3,15 dl mandulás tejet kell kapnunk.

3. Öntsünk 3 evőkanál vizet egy kis tűzálló tálba, egyenletesen szórjuk rá a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Ne keverjük meg! Egy másik kis lábosba öntsünk annyi vizet, hogy kb. 4 cm magasan álljon, forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és helyezzük bele a zselatinos tálat. A víz a tál feléig érjen. Kevergessük a zselatint, amíg feloldódik és tiszta lesz, majd keverjük a mandulás tejbe. Hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A tejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a mandulás keveréket. Öntsük formákba, és legalább 6-8 órára tegyük a hűtőbe. A formából úgy lehet kivenni, hogy a mutatóujjunkkal finoman elhúzzuk a krémet az edény peremétől. Ha nem sikerülne, forró vízbe mártott konyharuhával törölgessük meg a formák oldalát.

A blancmange formákba öntött édes tejes zselé. Eredetileg finomra darált keserű és édes mandulával sűrítették be, ma már zselatint vagy kukoricalisztet használunk.
Mandulás puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2050 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Mandulás puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
ételfotó