Csokoládékrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládékrém
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
20 dkg apróra darabolt étcsokoládé
1 evőkanál zselatinpor
3 ¾ dl tej

Elkészítés:

1. Kis lábosban keverjük a csokoládét a tejbe. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett főzzük fel, amíg a csokoládé megolvad és a tej forrni kezd. Vegyük le a tűzről.

2. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Fokozatosan adjuk hozzá a csokoládés tejet, habverővel alaposan keverjük össze. Öntsük át egy tiszta lábosba, és lassú tűzön kevergetve főzzük, amíg a krém annyira besűrűsödik, hogy megtapad a kanálon. Ne forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.

3. Egy kis tűzálló tálba tegyünk 2 evőkanál vizet, egyenletesen szórjuk bele a zselatint, és várjunk, amíg megkocsonyásodik. Öntsük bele a forró csokoládékeverékbe, és addig keverjük, amíg elolvad.

4. Kevergetés mellett hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt. Habverővel keverjük habosra. Öntsük 6, egyenként 2,5 dl-es pohárba, és tegyük több órára, akár egész éjszakára a hűtőbe, amíg teljesen megszilárdul.

Csokoládékrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1813 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Csokoládékrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
könyvek