Panna cotta rubinöntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Panna cotta rubinöntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tejszín
3 teáskanál zselatinpor
A formákhoz:
ízlés szerint olaj
A rubinöntethez:
1 és ¼ dl vörösbor
12 és fél dkg mélyhűtött eper
vagy
12 és fél dkg friss eper
2 és fél dl víz
1 db fahéj

Elkészítés:

1. Vékonyan olajozzunk ki 6, egyenként 1,5 dl-es formát. Egy kis tálba merjünk 3 evőkanál tejszínt, egyenletesen szórjuk rá a zselatint, és hagyjuk, hogy megkocsonyásodjon.

2. A maradék tejszínt öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a vaníliát és a cukrot, majd állandó kevergetés mellett, lassú tűzön forrásig melegítsük. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a zselatinos tejszínt. Addig keverjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. A keveréket öntsük a formákba, és tegyük a hűtőbe 120 percre, vagy amíg megdermed. A formából úgy emelhetjük ki, hogy a forma külső oldalát forró vízbe mártott konyharuhával megtörülgetjük, majd a cottát kifordítjuk egy tányérra.

3. A rubinöntethez egy lábosban közepes lángon keverjük össze a cukrot a vízzel, amíg a cukor teljesen feloldódik (nem szabad felforralni). Adjuk hozzá a fahéjat, és kis lángon 5 percig melegítsük. Adjuk hozzá az epret és a bort, majd gyorsan forraljuk fel, és forraljuk további 5 percig. Vegyük ki a fahéjat, és szitán szűrjük át a krémet. Távolítsuk el a magokat. Várjuk meg, amíg kihűl, majd a tálalásig tegyük hűtőbe. Gyümölccsel díszíthetjük.

Az olasz panna cotta "főzött krém"-et jelent. Eredetileg forró tűzhelyen főzték, majd zselatint adtak hozzá, és sűrű sodóként kínálták.
Ha valaki szereti, a vaníliarudat felvághatja, és a kikapart belsejét a sodóhoz adhatja.
Panna cotta rubinöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2506 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Panna cotta rubinöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
van itthon