Szerzetesek levese

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szerzetesek levese
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg enokigomba
1 csipet szárított paprikapehely
1 teáskanál tamarindkrém
15 dkg szeletelt zöldbab
25 dkg kemény tofu
40 dkg tojásos metélt tészta
vagy
40 dkg friss udontészta
1 szál apróra vágott ázsiai citromfű
2 szál szeletelt újhagyma
½ db zöldcitrom leve
1 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál barna cukor

Elkészítés:

1. Az alaplét a ázsiai citromfű középső, apróra vágott részét, a tamarinduszkrémmel és a szárított paprikapehellyel felforraljuk egy nagy fazékban, addig kevergetjük, amíg a tamarindusz feloldódik. Beleszórjuk a 2,5 cm-es darabokra vágott zöldbabot, és takaréklángon 6 percig főzzük. Belekeverjük a szójaszószt, a barna cukrot és a zöldcitromlét. Megkóstoljuk, szükség esetén még további cukorral, zöldcitromlével és paprikával ízesítjük.

2. A levesbe keverjük a leszűrt, kis kockákra vágott tofut a ferdén szeletelt újhagymával, és még 1-2 percig főzzük - akkor jó, ha a zöldbab már majdnem puha, de még roppan a fogunk alatt, a tofu pedig átforrósodott. Belekeverjük a gombát (a tönkök kemény végét vágjuk le).

3. Forrásban levő vizet öntünk a tésztára, majd szétosztjuk négy tányérba, és rámerjük a levest. A forró levesben a tészta is átmelegszik.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Szerzetesek levese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2305 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Szerzetesek levese
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
bevásárlólista