Nyúlragu aszalt szilvával

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Nyúlragu aszalt szilvával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg darabolt nyúl
12 szem szárított aszalt szilva
2 és fél dl száraz vörösbor
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál finomliszt
3 dkg vaj
1 evőkanál napraforgóolaj
2 szem apróra vágott mogyoróhagyma
1 db hámozott, kockára vágott paradicsom
2 és fél dl víz
3 szem fekete bors
½ teáskanál frissen őrölt őrölt gyömbér
¼ teáskanál frissen őrölt őrölt fahéj
3 evőkanál mazsola
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
A fűszercsokorhoz:
1 szál zellerszár
2 ág friss kakukkfű
2 szál petrezselyem
A karamellhez:
½ teáskanál vörösborecet
2 evőkanál víz

Elkészítés:

1. A nyulat 8 darabra vágjuk, beleforgatjuk a sóval és kissé szétnyomott borssal ízesített lisztbe. Nagy sütőedényben felforrósítjuk a vajat az olajjal, és a húst mindkét oldalon 3-3 percig pirítjuk. A megsült darabokat félretesszük.

2. A mogyoróhagymát, a paradicsomot és a fokhagymát addig pirítjuk, amíg a mogyoróhagyma üveges lesz. A nyúlhúst visszatesszük az edénybe, felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszercsokrot (2 szál petrezselyem, 2 db kakukkfűág, 2 db babérlevél, 1 szál zellerszár összekötözve), a szegfűszeget, a borsot, a gyömbért, a fahéjat, és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, lefedjük, és takaréklángon 45 percig főzzük.

3. Belekeverjük az aszalt szilvát és a mazsolát, majd lefedve még 15 percig főzzük, vagy amíg a nyúlhús megpuhul - akkor jó, ha a kés hegye könnyen beleszalad a húsba. A fűszercsokrot kidobjuk.

4. A karamellhez a cukrot a vízzel serpenyőbe öntjük, és nagy lángon folytonosan kevergetjük, amíg megolvad. Felforraljuk, majd kevergetés nélkül hagyjuk a szirupot sötétbarnára pirulni. Azonnal felöntjük a vörösborecettel, hogy a forrás abbamaradjon.

5. A karamellt a sütőedénybe öntjük, és elkeverjük. A nyúldarabokat kivesszük, lazán lefedjük alufóliával, és félretesszük. A mártást felforraljuk, hagyjuk bugyogni és besűrűsödni. A húst a mártással és a rákanalazott gyümölcsökkel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk

Nyúlragu aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Nyúlragu aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
facebook