Nyúlragu aszalt szilvával



Elkészítés:
1. A nyulat 8 darabra vágjuk, beleforgatjuk a sóval és kissé szétnyomott borssal ízesített lisztbe. Nagy sütőedényben felforrósítjuk a vajat az olajjal, és a húst mindkét oldalon 3-3 percig pirítjuk. A megsült darabokat félretesszük.
2. A mogyoróhagymát, a paradicsomot és a fokhagymát addig pirítjuk, amíg a mogyoróhagyma üveges lesz. A nyúlhúst visszatesszük az edénybe, felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszercsokrot (2 szál petrezselyem, 2 db kakukkfűág, 2 db babérlevél, 1 szál zellerszár összekötözve), a szegfűszeget, a borsot, a gyömbért, a fahéjat, és tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, lefedjük, és takaréklángon 45 percig főzzük.
3. Belekeverjük az aszalt szilvát és a mazsolát, majd lefedve még 15 percig főzzük, vagy amíg a nyúlhús megpuhul - akkor jó, ha a kés hegye könnyen beleszalad a húsba. A fűszercsokrot kidobjuk.
4. A karamellhez a cukrot a vízzel serpenyőbe öntjük, és nagy lángon folytonosan kevergetjük, amíg megolvad. Felforraljuk, majd kevergetés nélkül hagyjuk a szirupot sötétbarnára pirulni. Azonnal felöntjük a vörösborecettel, hogy a forrás abbamaradjon.
5. A karamellt a sütőedénybe öntjük, és elkeverjük. A nyúldarabokat kivesszük, lazán lefedjük alufóliával, és félretesszük. A mártást felforraljuk, hagyjuk bugyogni és besűrűsödni. A húst a mártással és a rákanalazott gyümölcsökkel, petrezselyemmel díszítve tálaljuk