Vízitormaleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vízitormaleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor tisztított vízitorma
20 dkg hámozott, szeletelt burgonya
3 evőkanál vaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
12 és fél dl víz
vagy
12 és fél dl zöldségalaplé
1 és ¼ dl tejföl
vagy
1 és ¼ dl joghurt
vagy
1 és ¼ dl tejszín
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vízitorma leveleit leszedjük a szárakról, és félretesszük. A szárakat nagyobb darabokra vágjuk.

2. Nagy fazékban, a takaréklángon megolvasztott vajban a vöröshagymát 4-5 perc alatt üvegesre pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a burgonyát, alaposan elkeverjük, beledobjuk a vízitormaszárakat is, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd lefedve, takaréklángon, 15-20 perc alatt puhára főzzük a burgonyát.

4. A levesbe beleszórjuk a vízitorma-leveleket, és belekeverjük, hogy átforrósodjanak.

A fazekat levesszük a tűzről, és a zöldségeket botturmixszal vagy turmixgépben pépesítjük. Az utóbbi esetben, ha kész, a kiöblített fazékba öntjük vissza. Felforrósítjuk, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, meghinthetjük frissen reszelt szerecsendióval is.

5. A levest előmelegített tányérokba merjük, a tetejére tejszínt, joghurtot vagy tejfölt kanalazunk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Vízitormaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1577 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Vízitormaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
recept beküldése