Zöldségleves pestóval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves pestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 fej pak choi
15 dkg tisztított, darabolt újburgonya
4 kisebb szál apróra vágott sárgarépa
18 dkg lecsepegtetett fehérbabkonzerv
15 dkg rukkola
1 ág friss kakukkfű
1 szál friss petrezselyemzöld
2 kisebb szál apróra vágott póréhagyma
2 szál apróra vágott szárzeller
10 dl hideg víz
4 evőkanál fejtett zöldborsó
vagy
4 evőkanál fejtett, zsenge lóbab
ízlés szerint bors
A pestóhoz:
2 maréknyi friss bazsalikomlevél
1 teáskanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db kimagozott, friss zöld chilipaprika

Elkészítés:

1. Nagy fazék hideg vízbe tesszük a zöldfűszercsokrot (tiszta cérnával összekötve), a szárzellert, a póréhagymát, a sárgarépát és az újburgonyát, felforraljuk, majd a zöldségeket takaréklángon 10 percig főzzük.

2. Beleszórjuk a lóbabot vagy borsót a konzervbabbal, és további 10 percig főzzük. Ezután tesszük bele a pak choit és a rukkolát, ízesítjük borssal, és még 2-3 percig főzzük. A zöldfűszercsokrot kivesszük és kidobjuk.

3. A pestóhoz a bazsalikomleveleket, a chilit és a fokhagymát simára turmixoljuk az olívaolajjal, végül hozzáadjuk a sajtot.

4. A pesto nagyobb részét belekeverjük a levesbe, amit átmerünk előmelegített levesestányérokba. A tetejére kanalazzuk a maradék pestót, és azonnal tálaljuk.

Zöldségleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1601 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Zöldségleves pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
ételfotó