Puyi lencse sült kolbásszal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Puyi lencse sült kolbásszal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg lencse
4 kisebb nyers kolbász
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál napraforgóolaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd apróra vágott, nagy szemű fokhagyma
2 db hámozott, kockára vágott sárgarépa
½ teáskanál szárított kakukkfű
5 evőkanál vinaigrette-mártás
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A fokhagymás vinaigrette-hez:
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1.Ha puyi lencsét használunk akkor leöblítjük, ha más fajta barna lencsét, akkor pedig 3-4 órára beáztatjuk. Jól záró fedővel rendelkező, vastag aljú fazékban közepes lángon felhevítjük az olajat. A vöröshagymát, a fokhagymát és az 5 mm-es kockákra vágott sárgarépát megpirítjuk benne - akkor jó, ha a vöröshagyma üvegessé válik.

2. Belekeverjük a lencsét, és felengedjük annyi vízzel, hogy 2,5 cm magasan ellepje. Felforraljuk, és a tetején esetleg keletkező habot leszedjük. Beleszórjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd lefedve, takaréklángon 10 percig főzzük.

3. Levesszük a fedőt, és a lencsét 15-20 percig főzzük, vagy amíg a lencse és a sárgarépa megpuhul. Mire a lencse megpuhul, minden lét magába szív, ha mégis maradna felesleg, akkor leöntjük. Ha minden vizet magába szívna főzés közben, öntsük fel újabb adag vízzel.

4. Közben a grillsütőt előmelegítjük a legmagasabb hőfokra. Az olajjal megkent sütőlapon a villával beszurkált sütni való kolbászokat, időnként megforgatva, alaposan átsütjük, hogy a héjuk megpiruljon és ropogós legyen. A megsült darabokat félretesszük, és melegen tartjuk.

5. A lencsét nagy tálba szedjük. A vinaigrettet pikánsabbá tehetjük, ha előzőleg hozzákeverünk zúzott fokhagymát is, majd a forró lencsébe keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel, és a kolbászokkal tálaljuk.

Vinaigrette mártás

Vinaigrette mártás
1.25 dl olívaolaj
3 evőkanál citromlé vagy
3 evőkanál fehérborecet
0.5 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál dijoni mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A vinaigrette hozzávalóit jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk.

2. Megkóstoljuk, szükség esetén újra ízesítjük. Légmentesen záródó edényben egy hónapig tárolhatjuk a hűtőben. Felhasználás előtt ismét jól összerázzuk.

Puyi lencse sült kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1162 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Puyi lencse sült kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
van itthon