Padlizsán-dip

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsán-dip
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagy apróra vágott padlizsán
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
2 szál apróra vágott újhagyma
2 evőkanál finomra vágott, friss petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint édes füstölt pirospaprika
A tálaláshoz:
igény szerint fehérkenyér

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 4 evőkanálnyi olajat, és a forró olajban a padlizsánszeletek mindkét oldalát kissé barnára pirítjuk. A szeleteket kiszedjük, és hagyjuk kihűlni; hűlés közben kiengedik magukból az olajat.

2. A serpenyőben felhevített 1 evőkanálnyi olajban a fokhagymát és az újhagymát 3 perc alatt üvegesre pirítjuk, kiszedjük, és félretesszük.

3. Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük, és nagyjából pépesre keverjük, átmerjük egy tálba, hozzáadjuk a petrezselymet, és szükség esetén ízesítjük. A dipet tálalhatjuk azonnal, de behűtve is. Spanyol füstölt, édes pirospaprikával megszórva, fehér kenyérrel kínáljuk.

Padlizsán-dip
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1393 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Padlizsán-dip
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
vegetáriánus ételek