Sertésragu aszalt szilvával

| Aszaltszilvás sertésragu receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Sertésragu aszalt szilvával
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg sertésszűz
16 szem aszalt szilva
1 evőkanál napraforgóolaj
3 dkg vaj
2 evőkanál víz
4 evőkanál brandy
vagy
4 evőkanál madeira bor
1 és ¼ dl zsíros tejszín
vagy
1 és ¼ dl créme fraiche
igény szerint citromlé
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az aszalt szilvát serpenyőbe tesszük 2 evőkanál brandyvel meg a vízzel, és takaréklángon, fedő nélkül, 10 percig pároljuk, hogy a szilva megpuhuljon, de még megőrizze a formáját. Lecsepegtetjük, és félretesszük.

2. A szűzpecsenyét 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. A vajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, és a hússzeleteket - szükség esetén adagokban - megpirítjuk benne, mindkét oldalukat 2-3 percig.

3. Amikor már minden szelet megsült, a húsdarabokat visszatesszük a tűzről levett serpenyőbe. A maradék brandyt felmelegítjük egy merőkanálban vagy kis serpenyőben, óvatosan meggyújtjuk, és az égő alkoholt rálocsoljuk a sertésszeletekre.

4. Amikor a láng kialudt, a húsra öntjük a tejszínt, felforraljuk, és a pecsenyelét - folytonosan kevergetve - besűrítjük. Végül hozzáadjuk az aszalt szilvát, és alaposan felmelegítjük. A ragut ízlés szerint sóval, borssal és egy kevés citromlével ízesítjük.

Sertésragu aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2283 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Sertésragu aszalt szilvával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
recepttár