Borjúragu tejszínes gombával

Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 és fél dkg kockára vágott borjúcomb
vagy
dl zsíros főzőtejszín
½ db darabolt borjúcsont
¼ db félbevágott, vékonyra szeletelt póréhagyma
¼ nagyobb fej vöröshagyma
¼ nagy hámozott, szeletelt sárgarépa
¼ evőkanál napraforgóolaj
1 csokor bouquet garni
2 dkg vaj
½ evőkanál finomliszt
¼ evőkanál citromlé
½ db tojás
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A borjúhúst 5 cm-es kockákra vágjuk és a csontokkal együtt nagy sütőedénybe tesszük, felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Közepes lángon felforraljuk, a tetejéről a habot leszedjük. Ha már nem habzik a lé, beletesszük a pórét, a vöröshagymát, amit megtűzdelünk 5 db szegfűszeggel, a sárgarépát, a csillagánizst, a fűszercsokrot, és megsózzuk. Lefedjük, és takaréklángon főzzük 45 percig, vagy amíg a hús megpuhul.

2. Egy serpenyőben felforrósítunk 3 dkg vajat az olajjal. A gombát barnára pirítjuk benne, majd a legkisebb hőfokra előmelegített sütőben melegen tartjuk.

3. A megfőtt húst tálalótálra szedjük, kevés főzőlével meglocsoljuk, beborítjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe. A főzőlét leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

4. A serpenyőben a maradék vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és 2 percig folytonosan keverve, sűrű, sima rántást készítünk, fokozatosan felengedve a főzőlével. A mártást szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük, majd takaréklángon főzzük.

5. A citromlét, a tojássárgájákat és a tejszínt összekeverjük egy nagy tálban, majd folytonosan kevergetve hozzáadjuk a mártást. Belekeverjük a gombát, majd a mártást rákanalazzuk a húsra.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Borjúragu tejszínes gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2204 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Borjúragu tejszínes gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
tippek, fortélyok