Gyümölcsmártás

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsmártás
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg érett málna
½ db citrom leve
ízlés szerint pálinka
vagy
ízlés szerint gyümölcslikőr

Elkészítés:

1. A gyümölcsöt átválogatjuk, minden sérült vagy túlérett szemet kidobunk.

2. Közepes méretű lábosba tesszük a málnát a cukorral és a citromlével, kis lángon összeforraljuk, amíg a cukor elolvad, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni.

3. A gyümölcsöt robotgépbe töltjük, és sima pürévé keverjük. Finom szűrőn átszűrjük, a magokat kidobjuk. Ekkor adhatjuk hozzá a kiválasztott alkoholt, ami lehet gyümölcspálinka vagy gyümölcslikőr. Ez a mártás lefedve a hűtőben 1 hétig is eltartható. Hidegen tálaljuk.

Ezt a mártást minden bogyós gyümölcsből elkészíthetjük. Minden desszerthez, fagylalthoz, szorbethez jól illik. Jól illik a gyümölcsmártáshoz a cseresznyepálinka, a calvados, a körtepálinka vagy a Cointreau. Ha nincs friss málnánk, mélyhűtött gyümölcsből is elkészíthetjük. A feldolgozás előtt hagyjuk felengedni, és ekkor dől el, mennyi cukrot tegyünk bele. Gyors, főzés nélküli elkészítési módszer: a gyümölcsöket a cukor helyett porcukorral pürésítjük, majd átszűrjük, és citromlevet adunk hozzá.
Gyümölcsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2247 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Gyümölcsmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
bevásárlólista