Töltött borjútekercs

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Töltött borjútekercs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet borjúhús
17 és fél dkg vaj
2 evőkanál napraforgóolaj
6 szál apróra vágott újhagyma
30 dkg sovány, apróra vágott sonka
1 db narancs leve és héja
8 és fél dkg friss zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
2 db felvert tojás
3 dl fehérbor
vagy
3 dl víz
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A beurre maniéhoz:
2 dkg puha vaj
másfél evőkanál finomliszt
A díszítéshez:
kevés friss, apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. Nagy, lefedhető serpenyőben felforrósítjuk a vaj felét 1 evőkanál olajjal. Az újhagymát üvegesre pirítjuk benne. A serpenyőt kimossuk és kitöröljük.

2. A borjúhúst 2 zsírpapír között nyújtófával egyenletesen elvékonyítjuk. Közben a sonkát, a finomra reszelt narancshéj és a narancslé felét, a zsemlemorzsát és a zöldfűszereket elkeverjük egy tálban, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az újhagymát, majd alaposan összedolgozzuk a tojással. Elosztjuk ezt a masszát a borjúszeleteken, és a szeleteket felgöngyöljük. A tekercsek végeit hústűvel vagy konyhai cérnával összefogjuk.

3. A serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat és olajat. A göngyölt hústekercseket barnára pirítjuk benne. Felöntjük a borral, az alaplével, a maradék narancslével, meghintjük a maradék narancshéjjal, majd sózzuk, borsozzuk, és lassan felforraljuk. Lefedjük a serpenyőt, és a tekercseket kis lángon pároljuk 25 percig, amíg a hús megpuhul. Tálra szedjük, alufóliával lefedjük, és félretesszük.

4. A beurre maniéhoz a vajat és a lisztet összegyúrjuk. A hús levét felforraljuk, a lisztes masszát kis adagokban hozzáadjuk, és mindig szétkeverjük, mielőtt a következő adagot hozzáadjuk. Sűrű, fényes mártássá keverjük. Megkóstoljuk, és sóval, borssal ízesítjük. A tekercseket felszeleteljük, és a mártással meglocsolva, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Töltött borjútekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3791 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Töltött borjútekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
google+