Déligyümölcsös vinaigrette

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Déligyümölcsös vinaigrette
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom leve és reszelt héja
½ db grapefruit leve és reszelt héja
1 db narancs leve és reszelt héja
vagy
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Üveg- vagy porcelántálba tesszük a lereszelt gyümölcshéjat és a gyümölcsök levét. Kezeletlen gyümölcsöket válasszunk. Habverővel keverve, vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat, és keverés közben a sót és a borsot is beletesszük. A mártást turmixgépben is elkészíthetjük.

2. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és szobahőmérsékleten 60-120 percen át pihentetjük, hogy az aromák a tálalás idejére összeérjenek.

Ez a dresszing salátákhoz illik igazán, de sertéshúshoz, libához vagy pekingi kacsához is remek.
A gyümölcsök méretétől és ízlésünktől függően az olaj mennyiségét változtathatjuk.
Déligyümölcsös vinaigrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2916 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Déligyümölcsös vinaigrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
ételfotó