Uborkás vinaigrette

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Uborkás vinaigrette
Adag: 1 adag (0.2 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kígyóuborka
3 teáskanál dijoni mustár
3 teáskanál fehérborecet
vagy
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. Az uborkát meghámozzuk, a magjait kivájjuk. Kis lábosban sós vizet forralunk, és beletesszük az uborka héját, majd kis lángon addig főzzük, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, és 10 másodpercre jeges vízbe mártjuk, majd újra lecsepegtetjük. Az ecettel és a mustárral együtt konyhai robotgépbe tesszük, és sima pürévé eldolgozzuk.

2. A könnyű salátaolajat vékony sugárban a kis fokozaton forgó konyhai robotba csurgatjuk. Hozzáadjuk az uborka húsát is, és tovább pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hogy minél finomabb legyen az állaga, szitán áttörjük. Ezt a vinaigrette-et frissen tartó fóliával letakarva 2 napig tarthatjuk a hűtőben. A legjobb mégis, ha 1-2 órával az elkészítése után tálaljuk.

Érdekes, kellemes változat, különösen füstölt pisztránghoz.
Uborkás vinaigrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1172 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Uborkás vinaigrette
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
google+