Uborkás vinaigrette



Elkészítés:
1. Az uborkát meghámozzuk, a magjait kivájjuk. Kis lábosban sós vizet forralunk, és beletesszük az uborka héját, majd kis lángon addig főzzük, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, és 10 másodpercre jeges vízbe mártjuk, majd újra lecsepegtetjük. Az ecettel és a mustárral együtt konyhai robotgépbe tesszük, és sima pürévé eldolgozzuk.
2. A könnyű salátaolajat vékony sugárban a kis fokozaton forgó konyhai robotba csurgatjuk. Hozzáadjuk az uborka húsát is, és tovább pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hogy minél finomabb legyen az állaga, szitán áttörjük. Ezt a vinaigrette-et frissen tartó fóliával letakarva 2 napig tarthatjuk a hűtőben. A legjobb mégis, ha 1-2 órával az elkészítése után tálaljuk.