Marhaszelet petrezselymes vajjal

| Rostélyos fűszervajjal receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Marhaszelet petrezselymes vajjal
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szelet 2 cm vastag marhahátszín
vagy
2 szelet 2 cm vastag rostélyos
3 dkg vaj
1 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A petrezselymes vajhoz:
másfél evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
6 dkg puha vaj
igény szerint frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint cayenne-bors

Elkészítés:

1. A petrezselymes vajhoz kis tálban simára keverjük a vajat. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott friss petrezselymet, a citromlét, ízlés szerint sót és Cayenne-borsot, majd jól elvegyítjük. A keveréket átkanalazzuk zsírpapírra, és 2-3 cm vastag rúddá formáljuk. Hűtőbe tesszük 120 percre, amíg megszilárdul (a fagyasztóban 1 hónapig is eltartható).

2. Nagy serpenyőben a vajat és az olajat felforrósítjuk. A forró zsiradékban a 2 cm vastag szobahőmérsékletű hússzeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt barnára pirítjuk. A lángot közepesre állítjuk, a hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd további 2-3 perc alatt angolosra vagy 4-5 perc alatt közepesre sütjük, vagy 6-8 perc alatt alaposan átsütjük.

3. A marhaszeleteket előmelegített tányérokra tesszük, és meglocsoljuk a pecsenyelével. A petrezselymes vajat 6 vékony szeletre vágjuk, és mindkét bifsztekre 3-3 darabot teszünk. Azonnal tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Marhaszelet petrezselymes vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Marhaszelet petrezselymes vajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
hírlevél