Borsos bélszín

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Borsos bélszín
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet 2,5 cm vastag marhabélszín
2 evőkanál durvára tört bors
vagy
2 evőkanál durvára tört fekete bors
1 teáskanál napraforgóolaj
másfél dkg vaj
4 evőkanál brandy
4 evőkanál zsíros tejszín
vagy
4 evőkanál créme fraiche
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
igény szerint vízitorma
A tálaláshoz:
igény szerint hasábokra vágott, sült burgonya

Elkészítés:

1. A tört színes vagy fekete borsot tányérba szórjuk, és a bélszínszeleteket belenyomkodva mindkét oldalukat bevonjuk vele.

2. Nagy serpenyőben a vajat és az olajat felforrósítjuk. A forró zsiradékban kisütjük a 2,5 cm vastag szoba hőmérsékletű bélszínszeleteket: oldalanként 3 percig sütjük, ha angolosan, 3 és fél percig, ha közepesen, és 4-5 percig, ha alaposan átsütve szeretjük. A kisütött bélszínt előmelegített tányérra téve, alufóliával lefedve melegen tartjuk.

3. A brandyt beleöntjük a serpenyőbe, fakanállal fellazítjuk az edény aljára leragadt borsszemeket, és a lét 2 evőkanál mennyiségre beforraljuk.

4. A hússzeletek alatt összegyűlt pecsenyelét visszaöntjük a serpenyőbe. Ekkor adhatjuk hozzá a tejszínt, majd forralás után a mártást felére sűrítjük, megkóstoljuk, és szükség esetén még sóval, borssal ízesítjük. A hússzeletekre kanalazzuk a mártást, vízitorma levelekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk sült hasábburgonyával.

Testes vörösbort kínáljunk hozzá.
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Borsos bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2937 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Borsos bélszín
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
ételfotó