Körtés-rokfortos melegszendvics

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Körtés-rokfortos melegszendvics
Eszközök: grillező, kés, sajtkés
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vékonyra szeletelt roquefort sajt
2 db hámozott, félbevágott körte
4 szelet kenyér
4 szelet füstölt sonka
vagy
4 szelet vékonyra szeletelt prosciutto
igény szerint vegyes saláta
A diós vinaigrette-hez:
2 evőkanál apróra vágott dióbél
1 teáskanál dijoni mustár
½ teáskanál kristálycukor
1 és ¼ dl dióolaj
3 evőkanál fehérborecet
vagy
3 evőkanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A diós vinaigrette hozzávalóit - az aprított dióbél kivételével - jól záródó befőttesüvegbe tesszük, és alaposan összerázzuk, hogy sűrű keveréket kapjunk. Megkóstoljuk, és szükség esetén még sóval, borssal ízesítjük. A keverék 1 hónapig tárolható légmentesen záródó edényben. Felhasználás előtt felrázzuk, és a diót is hozzáadjuk.

2. A grillsütőt magas hőfokra melegítjük. A diós, 1cm vastag kenyérszeletek mindkét oldalát ropogósra pirítjuk. A sütőt bekapcsolva hagyjuk.

3. A vékony sonkaszeleteket összehajtva vagy félbevágva a kenyérszeletekre tesszük. Az érett,vékony körteszeleteket elrendezzük a szendvicseken. A tetejére kerülnek a sajtszeletek.

4. A szendvicseket visszatesszük a grillsütőbe, és hagyjuk, hogy a sajt megolvadjon. A salátaleveket meglocsoljuk a vinaigrette-tel, és beleforgatjuk. A szendvicseket a salátával tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Körtés-rokfortos melegszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2196 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Körtés-rokfortos melegszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
recept beküldése