Croque monsieur

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Croque monsieur
Adag: 2 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet héja nélkül fehérkenyér
10 dkg reszelt ementáli sajt
vagy
10 dkg reszelt gruyere sajt
2 szelet vastag sonka
1 db felvert tojás
A besamelmártáshoz:
½ evőkanál finomliszt
3 dkg vaj
1 teáskanál napraforgóolaj
1 és ¼ dl meleg tej
ízlés szerint bors
A sütéshez:
4 dkg vaj

Elkészítés:

1. A reszelt sajt felét elosztjuk 2 szelet kenyéren. Rátesszük a kenyér formájára vágott sonkát. Két evőkanál sajtot félreteszünk, a többit szétosztjuk a sonkára. Egy-egy szelet kenyérrel beborítjuk a szendvicseket, és jól rányomjuk.

2. A mártáshoz kis serpenyőben felforrósítjuk a vajat. A lisztet beleszórjuk, 1 percig kevergetjük, majd folytonosan kevergetve, apránként felöntjük a tejjel. Még 1-2 percig keverjük, hogy a mártás sima és sűrű legyen. A serpenyőt levesszük a tűzről, a mártásba belekeverjük a maradék sajtot, borssal ízesítjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk.

3. A grillsütőt magas hőfokra előmelegítjük, a sütőlemezét pedig bevonjuk alufóliával. A tojást mélytányérban felverjük. A szendvicseknek előbb az egyik, majd a másik oldalát mártjuk a tojásba.

4. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a szendvicseket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. Ha nem tudjuk egyszerre megsütni a két darabot, akkor a második sütéséhez a vajat pótoljuk.

5. A megsütött szendvicseket az alufóliával borított sütőlemezre tesszük, rásimítjuk a besamelmártást. A grillsütőbe tesszük, körülbelül 10 cm-re a fűtőszáltól, és 4 perc alatt aranybarnára grillezzük.

Ha a croque-monsieur-t tükörtojással tálaljuk, akkor croque-madame a neve.
Croque monsieur
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1057 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Croque monsieur
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
vegetáriánus ételek