Tarte Tatin lila hagymával

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tarte Tatin lila hagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg negyedekre vágott lilahagyma
3 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál friss, levélkékre szedett kakukkfű
4 evőkanál vaj
6 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A nyújtáshoz:
igény szerint finomliszt

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű, tűzálló sütőedényben felforrósítjuk a vajat a cukorral, amíg a cukor megolvad és elkeveredik. A hagymadarabokat hozzáadjuk, és takaréklángon, időnként óvatosan megkeverve 10-15 percig pároljuk - akkor jó, ha kissé megpirul.

2. Hozzáadjuk a vörösborecetet, megszórjuk a kakukkfűvel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon elfőzzük a levét, hogy a hagymát csak a cukros vaj vonja be.

3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán akkora körré nyújtjuk, hogy kissé túlnyúljon az edény szélén. Rátesszük a párolt hagymára, és a szélét körben jól lenyomkodjuk.

4. Az egészet 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a tészta aranybarnára sül. Kivesszük a sütőből, és 10 percig pihentetjük. A serpenyőre ráhelyezünk egy lapos tálalótálat, szorosan összefogva megfordítjuk, hogy a tészta a tálra essen, és a hagyma legyen felül. Melegen tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tarte Tatin lila hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1142 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Tarte Tatin lila hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
szótár