Remuládmártás

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Remuládmártás
Adag: 1 adag (0.325 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg finomra vágott kapribogyó
25 dkg konzerv majonéz
vagy
25 dkg otthon készített majonéz
2 teáskanál dijoni mustár
5 dkg apróra vágott, lecsepegtetett csemegeuborka
3 evőkanál tej

Elkészítés:

1. Kis tálkába fektetjük a szardellafiléket, meglocsoljuk a tejjel, majd 15 percig ázni hagyjuk benne. A halakat lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. A tejet kiöntjük.

2. A házi készítésű majonézt vagy a jó minőségű kész majonézt egy másik tálban jól összekeverjük a szardellával és a mustárral. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett finomra vágott kapribogyót meg az uborkát is.

3. Fóliával letakarjuk, és 10 percre, illetve a tálalásig a hűtőbe tesszük. A remuládmártást grillezett halakhoz, reszelt zellerhez vagy hideg húsok mellé kínáljuk.

Ezt a mártást hagyományosan reszelt zellerhez kínálják, de hideg húsokhoz, például sonkához vagy pulykához is remekül illik.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Remuládmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2948 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Remuládmártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
cikkek