Quiche Lorraine

Adag: 1 sütőforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A nyújtáshoz:
kevés finomliszt
A sütéshez:
kevés szárazbab
A tésztához:
1 csipet
4 evőkanál hideg víz
11 dkg hideg, kockára vágott vaj
17 és fél dkg finomliszt
2 és fél dkg kemény, reszelt sajt
vagy
2 és fél dkg reszelt romano sajt
A töltelékhez:
18 dkg sült szeletelt bacon
12 dkg vékonyra szeletelt gruyere sajt
6 dkg morzsolt roquefort sajt
vagy
6 dkg morzsolt kéksajt
3 db tojás
másfél dl zsíros tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet a sóval tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd hozzáadunk annyi jeges vizet, amennyivel a tészta összeáll. Cipóvá formáljuk, és frissen tartó fóliába csomagolva 15 percig pihentetjük a hűtőben.

2. A tésztát kivesszük a fóliából, enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 23 cm átmérőjű quiche-formát, amelyet sütőlemezre helyezünk. A tészta alját villával beszurkáljuk, lefedjük sütőpapírral, és a formát megtöltjük szárazbabbal. 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg a tészta széle megszilárdul. Eltávolítjuk a babot és a papírt, majd a tésztát 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kissé kihűlni.

3. A töltelékhez a sajttal beleterítjük a tészta alját, egyenletesen elosztva rátördeljük a szeletelt, bőrke nélküli ropogósra sült bacont. Egy tálban a tojásokat felverjük, majd alaposan elkeverjük a tejszínnel. A keveréket ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és ráöntjük a szalonnára. A quiche-t körülbelül 20 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul, a teteje pedig aranybarnára pirul.

4. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, és 10 percig hagyjuk hűlni a formában. Áttesszük egy fémrácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Letakarva a hűtőben tároljuk, de tálalás előtt időben kivesszük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.

Quiche Lorraine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2591 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Quiche Lorraine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
vegetáriánus ételek