Póréhagymával és kecskesajttal töltött palacsinta

Póréhagymával és kecskesajttal töltött crepes

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymával és kecskesajttal töltött palacsinta
Adag: 8 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg puha, apróra vágott kecskesajt
20 dkg félbevágott, finomra vágott póréhagyma
1 evőkanál apróra vágott, friss metélőhagyma
½ evőkanál napraforgóolaj
3 dkg vaj
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Vastag aljú serpenyőben a vajat és az olajat közepes lángon, fedő alatt felforrósítjuk. A leöblített póréhagymát alaposan beleforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk - vegyük figyelembe, hogy a sajt esetleg sós -, majd meghintjük egy kevés szerecsendióval. A póréhagymát megnedvesített zsírpapírral letakarjuk, majd lefedjük a fedővel. A lángot takarékra állítjuk, hagyjuk, hogy a póré 5-7 perc alatt üvegesre párolódjon, de ne piruljon meg. Hozzákeverjük a metélőhagymát, és szükség esetén ismét sózzuk, borsozzuk.

2. Egy palacsintát (sós crepes) megkenünk a töltelék egynyolcadával, megszórjuk a héj nélküli kecskesajt egynyolcadával, majd felcsavarjuk vagy négyzetesre hajtogatjuk. Sütőlemezre tesszük. Hasonló módon elkészítjük a többi palacsintát.

3. A palacsintákat 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, amíg átforrósodnak, illetve a sajt kezd megolvadni. Forrón tálaljuk.

Palacsintatészta

Palacsintatészta
15 dkg liszt
1 db tojás
3 dl tej
2 csipet
1 dl szódavíz
0.5 dl olaj

1. A tojást, a lisztet, a sót és a tej felét csomómentesre kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi folyadékot is és jól kidolgozzuk.

2. Kézi habverővel, vagy a robotgép habverőjével tudjuk csomómentessé tenni a tésztát. A kész tésztának hígnak, tejszín sűrűségűnek kell lennie. Ha sűrűnek találjuk további szódavízzel hígítjuk. Tanácsos fél-egy óráig pihentetni a tésztát, majd újra átkeverni, s elkezdeni a sütést.

3. A palacsintasütőt jól megforrósítjuk, kenőtollal beolajozzuk, beleteszünk egy kis merőkanálnyi tésztát, amit a serpenyő mozgatásával szétterítünk a palacsintasütő felületén. 4. Ne túl erős lángon süssük, mert könnyen megég. Amikor elválik az edény oldalától a tészta fordítsuk meg egy tortakés segítségével és süssük meg a másik oldalát is. Ez már pillanatok alatt megsül. Lehetőleg vékony palacsintákat süssünk. A sütést addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy.

5. Az elkészült darabokat tartsuk melegen a tálalásig úgy, hogy egy forróvízzel telt lábosra helyezzük a tányért a palacsintákkal és egy másik tányérral letakarjuk.

A megadott mennyiségekből kb. 12 palacsintát süthetünk.

Póréhagymával és kecskesajttal töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2209 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Póréhagymával és kecskesajttal töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
tippek, fortélyok