Sült vacherin sajt

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Sült vacherin sajt
Eszközök: alufólia, kés, sütő, sütőlap
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz vacherin sajt
1 gerezd szeletelt fokhagyma
2 evőkanál száraz fehérbor
24 szelet kruton
vagy
24 szelet kockára vágott bagett
Mártogatnivalónak:
igény szerint vegyes zöldség

Elkészítés:

1. A sajtot kivesszük a hűtőszekrényből, levesszük az eredeti fadoboz tetejét, és ha van, eltávolítjuk a műanyag csomagolást is, és 30 percig pihentetjük, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.

2. A sajtos dobozt rátesszük egy akkora alufólia darabra, amely felhajtogatva befedi a doboz oldalát, és hajtsuk fel. A becsomagolt dobozt sütőlemezre helyezzük, a sajtot megtűzdeljük a lapokra szelt fokhagymadarabokkal.

3. Sűrűn beszurkáljuk villával. Rálocsoljuk a bort, amelynek egy része beszívódik, egy része pedig a sajt tetején marad.

4. Az alufóliába csomagolt dobozos sajtot 220 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Amikor megsült, tálalótálra helyezzük, a tetején a kérget késsel felnyitjuk. Úgy tálaljuk, mint a fondüt: a lágy sajtot villára szúrt kenyérkockákkal és zöldségdarabokkal mártogatjuk ki.

A mártogatáshoz adhatunk sárgarépa- és retekszeleteket, leveleire szedett cikóriát, vagy más kedvünkre való idényzöldséget.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Sült vacherin sajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2030 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Sült vacherin sajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
facebook

Kapcsolódó receptek (vacherin sajt összetevők alapján)