Zelleres remoulade-mártás sonkával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zelleres remoulade-mártás sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb zellergumó
másfél teáskanál citromlé
1 teáskanál
másfél evőkanál apróra vágott kapribogyó
A díszítéshez:
ízlés szerint apróra vágott, friss petrezselyem
A remoulade-mártáshoz:
másfél dl napraforgóolaj
½ teáskanál vörösborecet
1 evőkanál dijoni mustár
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
8 szelet vékonyra szeletelt sonka

Elkészítés:

1. A remoulade-mártáshoz a tojássárgáját 1 evőkanál mustárral és a vörösborecettel alaposan összekeverjük turmixgépben vagy robotgépben. Járó motor mellett először cseppenként adjuk hozzá az olajat, és ha a majonéz már kezd besűrűsödni, vékony sugárban a többit. Sóval, borssal és ízlés szerint további mustárral ízesítjük. Átöntjük egy nagy tálba, lefedjük, és behűtjük.

2. Nagy tál vízben elkeverjük a citromlét és a sót. A zellergumót meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, majd apróra reszeljük. A finomra reszelt zellert beleszórjuk a citromos vízbe - így megakadályozzuk, hogy megbarnuljon.

3. A zellert leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, szárazra itatjuk, és belekeverjük a remoulade-mártásba. Ekkor lehet belekeverni a sós vízben eltett kapribogyót, amit lecsepegtetünk és leszárítunk, ha használunk. A salátát 20 percig szobahőmérsékleten hagyjuk állni, és ha szükséges, még ízesíthetjük.

4. Tányérokra 2-2 szelet sóban pácolt sonkát helyezünk, mellé halmozzuk a zelleres remoulade-ot, amit petrezselyemmel díszítünk.

Zelleres remoulade-mártás sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1243 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Zelleres remoulade-mártás sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
google+