Tapenade

Olajbogyókrém

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tapenade
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
½ evőkanál kapribogyó
1 nagy gerezd félbevágott fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
ízlés szerint frissen préselt/facsart narancslé
vagy
ízlés szerint frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint bors
A fokhagymás pirítóshoz:
12 szelet bagett
2 gerezd hámozott, félbevágott fokhagyma
igény szerint extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A Nyons vagy Niçoise fajtájú olajbogyót, az olajos, lecsepegtetett szardellafilét, a fokhagymát, aminek a belső zöld részét eltávolítottuk, a fenyőmagot és a sós vízben eltett, leöblített kapribogyót turmixgépben vagy robotgépben pürésítjük. Járó motor mellett hozzáöntjük az olívaolajat, és addig keverjük, amíg egészen krémes lesz.

2. Hozzákeverjük a citromlét, és ízlés szerint ízesítjük borssal. Sózni nem szükséges, mert a szardella kellően sós. Lefedjük, és behűtjük.

3. A fokhagymás kruton készítéséhez a grillsütőt magas hőfokra melegítjük. A grillrácsra helyezett 5 mm vastag kenyérszeletek egyik oldalát 1-2 percig vagy addig pirítjuk, amíg aranybarnára sül. A másik oldalukat megkenjük olívaolajjal, majd 1-2 percig pirítjuk.

4. A pirítósok egyik oldalát még forrón bedörzsöljük fokhagymával, majd hagyjuk kihűlni. Légmentesen záródó dobozban 2 napig tárolható.

5. A tapenade-ot a fokhagymás pirítósra kenve kínáljuk.

Kb. 30 dkg krémet kapunk.

Tapenade
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3356 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Tapenade
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
van itthon