Zöldséges bableves

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges bableves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg apróra vágott zöldbab
20 dkg kockára vágott cukkini
2 db húsos, hámozott paradicsom
20 dkg kockára vágott újburgonya
20 dkg fejtett, friss lóbab
6 dkg tördelt cérnametélt
1 csokor bazsalikom
1 db apróra vágott sárgarépa
1 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A pistouhoz:
6 dkg reszelt parmezán sajt
másfél evőkanál fenyőmag
2 nagy gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. Nagy, vastag aljú fazékban felforrósítjuk az olívaolajat. A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát meg a zellert hozzáadjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a burgonyát, az alaplét, a kimagozott, felaprított paradicsomot, és sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, ha kell, a tetejéről leszedjük a habot. Beletesszük a nagy csokor bazsalikomot, amit előtte konyhai cérnával össze is kötözünk. A levest takaréklángon, lefedve, 15 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

3. Közben elkészítjük a pistout. A bazsalikomot a fokhagymával és a fenyőmaggal turmixgépben pürésítjük. Apránként hozzáadjuk a zamatos olívaolajat, és elkeverjük. Átöntjük egy tálba, és belekeverjük a finomra reszelt sajtot. Lefedjük, és a felhasználásig a hűtőben tároljuk.

4. Amikor a burgonya megfőtt, a levesbe belekeverjük a lóbabot (disznóbabot), a cukkinit, a zöldbabot és a darabokra tört levestésztát. Körülbelül 10 percig főzzük, amíg a zöldségek és a tészta is megpuhulnak. Megkóstoljuk, és ha kell, sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomcsokrot kidobjuk.

5. A levest tányérokba merjük, és minden adagot egy kanálnyi pistouval gazdagítunk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldséges bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1667 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Zöldséges bableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
lexikon