Csokoládés gőzpuding csokoládéöntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Csokoládés gőzpuding csokoládéöntettel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg durvára tört étcsokoládé
5 dkg durvára tört fehér csokoládé
1 evőkanál tej
1 késhegynyi
3 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt
4 db tojás
15 csepp vaníliaaroma
15 dkg barna cukor
15 dkg puha vaj
A csokoládéöntethez:
10 dkg durvára tört csokoládé
2 evőkanál víz
3 dl víz
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

1. Előkészítünk egy gőzpudingformát (1,5 literes), ha nincs zárható gőzpudingformánk, használjunk tűzálló tálat. A tálat vastagon kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral. A munkafelületre alufóliát fektetünk, arra pedig sütőpapírt. A sütőpapírt középen élesen ráncoljuk be és kenjük meg kevés olvasztott vajjal.

2. Keverőtálban a vajat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát. Apránként hozzáadjuk a kissé felvert tojást, minden adag után jól elkeverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót hozzáadjuk, fakanállal elkeverjük, és gyorsan, de óvatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, végül beletesszük a kétféle csokoládédarabkákat.

3. A tésztát beleöntjük az előkészített pudingformába - az alufóliát és a sütőpapírt (kívül az alufólia, belül a papír) ráhajtogatjuk, és zsineggel szorosan körbekötözzük. A zsineg végét kössük csomóra. Egy felfordított csészealjat teszünk egy nagy fazékba, és erre állítjuk rá a tálat. A fazekat félig megtöltjük forró vízzel és 120 percen át gőzöljük a pudingot. Hurkapálcát beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy a puding elkészült-e.

4. A csokoládéöntethez a vizet, a cukrot és a csokoládét lábosba tesszük. Közepes lángon, állandó keverés mellett felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A kakaóport 2 evőkanálnyi vízzel simára keverjük, hozzáöntjük a masszához, elkeverjük, és ismét közepes lángra tesszük. Erősen kevergetve felforraljuk, majd kis lángon 5 percig forrón tartjuk, de felforrni nem hagyjuk. Sűrű szitán átnyomkodjuk, és hagyjuk kicsit hűlni. Tálalhatjuk forrón, de hidegen is.

5. A kész pudingot 15 percig pihentetjük, aztán a zsineget, az alufóliát és a sütőpapírt eltávolítjuk, a pudingot a formából tálra borítjuk. A csokoládéöntettel tálaljuk.

Dupla élvezet: csokidarabkákkal teli gőzpuding, forró vagy hideg csokoládéöntettel.
Csokoládés gőzpuding csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1744 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes csemegék Édes csemegék
(Vince Kiadó, 2008)

A jól kiválasztott édesség minden főétkezés megkoronázása. A könyvben minden alkalomra talál ízlésének és konyhai tapasztalatainak megfelelő desszertet: angol mazsolás süteményt, osztrák császármorzsát, a hideg téli napokra... bővebben...
Csokoládés gőzpuding csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes csemegék Édes csemegék
(Vince Kiadó, 2008)

A jól kiválasztott édesség minden főétkezés megkoronázása. A könyvben minden alkalomra talál ízlésének és konyhai tapasztalatainak megfelelő desszertet: angol mazsolás süteményt, osztrák császármorzsát, a hideg téli napokra... bővebben...
most van szezonja