Kínai citrommártás



Elkészítés:
1. Egy kisebb edényben a citromlevet, a húslevet, a mézet, a cukrot és a gyömbért a vízzel elkeverjük, és közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne.
2. Ezután a keveréket, nagy lángon, felforraljuk. A keményítőt 1 evőkanálnyi vízzel simára elkeverjük, és állandó kevergetés közben a mártáshoz öntjük. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a sárga ételfestéket, és csipetnyi sóval ízesítjük. Azonnal tálaljuk.
Tyúkhús-alaplé

1. Nagy fazékba teszünk a feldarabolt csontot és farhátat, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, sárgarépát, szárzellert, a borsot és a bouquet garnit (1. kép). Felöntjük a vízzel.
2. Felforraljuk, 120-180 percen keresztül gyöngyöztetve főzzük, közben a keletkező habot nagy szűrőkanállal leszedjük a tetejéről (2. kép). A levet szitán át egy tiszta tálba öntjük, és hagyjuk kihűlni.
3. Egy éjszakán át hidegen tartjuk, aztán a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük (3. kép). Ha a hűtésre nincs 24 óránk, a zsírt konyhai itatóssal szedjük le az átszűrt forró húslé tetejéről.