Kínai citrommártás

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai citrommártás
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál citromlé
1 és ¼ dl víz
3 evőkanál tyúkhúsalaplé
1 csipet
1 csepp ételfesték
½ teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál méz

Elkészítés:

1. Egy kisebb edényben a citromlevet, a húslevet, a mézet, a cukrot és a gyömbért a vízzel elkeverjük, és közepes lángon addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne.

2. Ezután a keveréket, nagy lángon, felforraljuk. A keményítőt 1 evőkanálnyi vízzel simára elkeverjük, és állandó kevergetés közben a mártáshoz öntjük. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a sárga ételfestéket, és csipetnyi sóval ízesítjük. Azonnal tálaljuk.

Klasszikus kísérője a kisebb-nagyobb darabokban hirtelen sütött csirkehúsnak, de más szárnyasokhoz vagy a tenger gyümölcseihez is jól illik.

Tyúkhús-alaplé

Kép nélkül
35 dkg farhát
40 dkg tyúkcsont
6 szem bors
40 dl víz
1 db darabolt sárgarépa
1 fej félbevágott vöröshagyma

1. Nagy fazékba teszünk a feldarabolt csontot és farhátat, hozzáadjuk az összevágott vöröshagymát, sárgarépát, szárzellert, a borsot és a bouquet garnit (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, 120-180 percen keresztül gyöngyöztetve főzzük, közben a keletkező habot nagy szűrőkanállal leszedjük a tetejéről (2. kép). A levet szitán át egy tiszta tálba öntjük, és hagyjuk kihűlni.

3. Egy éjszakán át hidegen tartjuk, aztán a megszilárdult zsírt a tetejéről leszedjük (3. kép). Ha a hűtésre nincs 24 óránk, a zsírt konyhai itatóssal szedjük le az átszűrt forró húslé tetejéről.

Kínai citrommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2627 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Kínai citrommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
recept beküldése