Rouille

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rouille
Adag: 1 adag (0.3 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál paradicsompüré
1 db lisztes burgonya
1 csipet cayenni bors
1 db tojás
1 és ¼ dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A burgonyát sütőlapra tesszük, villával többször megszurkáljuk, és a sütőben 60 percen át sütjük, amíg kés vagy hústű hegyével végzett próba azt mutatja, hogy megpuhult. A krumplit mikrohullámú sütőben is megpuhíthatjuk, ha minden oldalán megszurkáljuk, sütőpapírba csomagoljuk, 4-6 percig a legmagasabb fokozaton főzzük, közben félidőben megfordítjuk. Hagyjuk hűlni, félbevágjuk, a belsejét kanállal kivájjuk.

2. A paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, kimagozzuk. Laposra nyomjuk, a héját vékonyan bekenjük olajjal. Felforrósított grillben héjjal felfelé sütjük, amíg hólyagos és fekete lesz, vagy a sütőben 15 percig sütjük. Hűtőzacskóba téve hagyjuk lehűlni, aztán lehúzzuk a héját. A paprikahúst a tojássárgájával, a paradicsompürével, a fokhagymával és a krumplival együtt robotgépbe tesszük, és sima masszát keverünk belőle.

3. A pürét tálba öntjük, az olajat vékony sugárban, fokozatosan belecsurgatjuk. ízlés szerint sóval, borssal és a cayenne-i borssal fűszerezzük. Tálkában vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk. A bouillabaisse tálalásakor evőkanálnyi mártásra merjük a levest.

Hagyományos kísérője a bouillabaisse-nek, a délfrancia hallevesnek.
Rouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3018 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
Rouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mártások Mártások
(Vince Kiadó, 2008)

Tudta, hogy rafinált mártásokkal, öntetekkel milyen könnyű az egyszerűen elkészíthető ételekből is különleges ínyencséget varázsolni? A jól megfogalmazott receptleírások segítségével a fehér vajmártás, a remulád-mártás... bővebben...
most van szezonja