Gyümölcscsók

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg friss málna
10 dkg friss, negyedekre vágott eper
10 dkg friss áfonya
7 és fél dkg vaj
1 db finomra reszelt, héja citrom
10 dkg málnaíz
vagy
15 dkg zsemlemorzsa
A gyümölcspüréhez:
40 dkg málna
vagy
40 dkg eper
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint citromlé
A sütőformához:
igény szerint olvasztott vaj
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszínhab

Elkészítés:

1. Olvasztott vajjal kikenünk egy ovális sütőformát (kb. 25 cm hosszú). A sütőt 180 "C-ra előmelegítjük.

2. A gyümölcspüréhez a málnát vagy epret mixerben pürésítjük, citromlével és cukorral ízesítjük, majd finom szitán átpasszírozzuk.

3. A vajat kis edényben megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a zsemle- vagy piskótamorzsát, 2 evőkanál cukrot és a citromhéjat. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az olvasztott vajat meg a tojássárgáját, és elektromos keverővel sima masszává dolgozzuk.

4. Az epret a málnával és az áfonyával összekeverjük, az előkészített sütőformába tesszük, ráöntjük a tojásos keveréket. A sütőben 25 percig sütjük. Kivesszük, rövid ideig hűlni hagyjuk. A sütő hőfokát 200 °C-ra emeljük.

5. A málnadzsemet kis tálban felkeverjük, majd a gyümölcsrétegre kenjük.

6. A tojásfehérjét félkemény habbá verjük. A maradék cukrot apránként hozzáadjuk, és addig verjük, amíg kemény, fényes masszát kapunk. Csillagcsőrös habzsákba töltjük, és szép, egyforma adagokban a sütőforma szélére nyomjuk. Szitált porcukorral megszórjuk, és 3-5 percig sütjük, míg a habcsókok megkötnek és aranyszínt kapnak. Hidegen vagy melegen, tejszínhabbal tálaljuk.

Ez a hagyományos angol recept a 19. századból származik. Vaníliapudingból, bogyósgyümölcs-püréből és a süteményt szépen díszítő, roppanós habcsókból áll.
Gyümölcscsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes csemegék Édes csemegék
(Vince Kiadó, 2008)

A jól kiválasztott édesség minden főétkezés megkoronázása. A könyvben minden alkalomra talál ízlésének és konyhai tapasztalatainak megfelelő desszertet: angol mazsolás süteményt, osztrák császármorzsát, a hideg téli napokra... bővebben...
Gyümölcscsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes csemegék Édes csemegék
(Vince Kiadó, 2008)

A jól kiválasztott édesség minden főétkezés megkoronázása. A könyvben minden alkalomra talál ízlésének és konyhai tapasztalatainak megfelelő desszertet: angol mazsolás süteményt, osztrák császármorzsát, a hideg téli napokra... bővebben...
recept beküldése